13 yıldır kendi elektriğini üretiyor

Orhaneli-Bursa yolu üzerinde, Kapıkaya Mevkiinde elektrik alamayan girişimci, dere üzerinde kurduğu sistemle 13 yıldır iş yerinin elektriğini üretiyor.

 

İşletmeci İsmail Aydoğdu yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra kendine sessiz sakin olan bu mevkide kemdi arazisi üzerinde bir büfe açtığını, uzun bir süre büfesini elektriksiz işlettiğini, daha sonra derenin suyundan faydalanarak kendi elektriğini üretmeyi planladığını ifade etti.

 

Derenin üzerine kurduğu su değirmeni sayesinde elektrik ürettiğini ve elektronik aletleri buradan elde edilen enerji ile çalıştırdığını belirten Aydoğan, "13 sene önce onbin liraya mal ettiğim bu sistemde hem güneş panellerinden hem de dere üzerine kurduğum su değirmeninden faydalanıyorum. Yaz aylarında genelde su az oluyor, o zaman güneş panelleri devreye giriyor. Bu sayede işyerimdeki televizyon, buzdolabı gibi elektronik aletleri ve aydınlatma işini kendi kurduğum sistemle karşılıyorum" dedi.

 

Yaptığı sistemi duyarak ilgisini çeken kişilerin kendisini ziyaret ettiğini ve sistemi incelediklerini de ifade eden Aydoğdu, neden derelerimiz boşa aksın, bence imkanı olan herkes kendi enerjisini kendisi üreterek ülke ekonomisine ve elektrik üretimine katkıda bulunmalı dedi. Hasan Yalçın

www.bursadabugun.com

11.02.2014

 

BU BÖLÜMDEKİ DİĞER BAZI BAŞLIKLAR